برنج

برنج

برنج

برنج

برنج، از زمین شالی تا سفره ما

شاید بتوان گفت پرمصرف ترین ماده غذایی ما ایرانی ها در وعده های غذایی برنج است. برنج است که به سفره های ما طعم و عطری خاص می بخشد. نگاه که میکنیم، مبینیم از همان دوران کودکی، در کنار خورشت های لذیذ قرمه سبزی، فسنجان، قیمه و بادمجان، این برنج بوده است که سر سفره های ما یاداور حس و حالی تازه و خاص بوده. از انواع دمی، دمی گوجه، دمی همراه حبوبات گرفته تا انواع برنج های مجلسی و زعفرانی در کنار کباب و جوجه، برنج در کشور ما به صورت بسیار فراگیر استفاده میشود، به طوری که تصور غیاب برنج در سفره های ما تقریبا غیر ممکن است. در این مقاله، همراه بازرگانی اعیانی شوید تا سفری داشته باشیم که مبدا ان زمین های شالی کاری است و به سر سفره های ما منتهی میشود. اعیانی یکی از شرکت های فعال در حوزه برنج است. بررسی، کیفیت سنجی، فراوری و پخش برنج درجه یک وظیفه ماست.

 

برنج اعیانی
برنج ایرانی

چین، سرچشمه برنج

بر اساس تحقیقات و با نگاهی به انچه شواهد باستان شناسی نشان میدهد، برنج برای اولین بار در تاریخ، در حدود 8000-13000 سال پیش در دره رودخانه پرل چین پدیدار شده است. با این وجود، پیشتر اساتید باستانشناسی حدس میزدند که برنج برای اولین بار در دره رودخانه یانگ تسه اهلی شده باشد. در ادامه، برنج از مناطق اسیای شرقی به اسیای غربی و جنوبی گسترش یافت، سپس در دوره استعمار اسیای جنوبی، توسط کشور های اروپایی به اروپا و امریکا راه یافت.

 

برنج و گونه های آن

برنج به عنوان یکی از مهم ترین غلات جهان است و نیمی از مردم جهان برنج را به عنوان غذای اصلی خود مصرف میکنند. تقریبا نیمی از جهان به برنج به عنوان یک وعده غذای اصلی وابسته هستند. برای برنج رقم ها و انواع مختلفی در نظر گرفته شده است اما تمام این اقلام در دو گونه زیستی جای دارند. این دو گونه به نام های برنج اسیایی و برنج افریقایی شناخته میشوند. جالب است بدانید که برنج سومین محصول با بیشترین میزان تولید در جهان می باشد، نیشکر و ذرت به ترتیب دو محصول دیگری هستند که در جلوی برنج بیشترین میزان تولید جهانی را به خود اختصاص میدهند. متخصصان با تجربه بازرگانی اعیانی درشناخت انواع برنج، برنج با کیفیت و منابع ان کم نمیگذارند و با تمام قوا به دنبال ان هستند که با راهنمایی و معرفی راه های شناخت برنج با کیفیت، به مشتریان خرد و کلان بهترین گزینه هارا معرفی کنند. برنج با کیفیت میخواهید؟ با متخصصان بازرگانی اعیانی در ارتباط باشید!

 

پلو یا چلو؟

در زبان فارسی، برنج بر اساس نوع پخت و موادی که همراه ان میشوند به دو صورت نام گذاری میشود. در صورتی که برنج همراه با حبوبات، سبزیجات و دیگر مخلفات ترکیب شود به ان پلو میگویند، غذا هایی نظیر قیمه، قرمه سبزی، کته و… نمونه هایی هستند که برنج پخته شده را پلو می نامند.

در صورتی که برنج، همراه با کباب و یا جوجه سرو شود، به ان چلو میگوییم، چلوکباب، جوجه کباب و… نمونه های چلو هستند.

 

بر سر زمین های شالی

مهم ترین ارکان برای بدست امدن برنج با کیفیت، اب، رطوبت و دمای مناسب است. مقدار ابی که برنج برای رشد و به عمل امدن نیاز دارد. لازم به ذکر است که برنج غلاتی است که درصد نیاز ان به اب به دیگر غلات ها بیشتر است. در سراسر جهان، مورد نیاز کشت و نموی برنج 80 درصد از اب باران تامین میشود. 20 درصد باقی مانده از طریق اب رودخانه و اب چاه تامین میگردد. دما رکن مهم دیگری در پروسه کشت برنج است. میانگین دمای مورد نیاز به طور میانگین چیزی حدود 20 الی 37 درجه سانتیگراد است. در صورتی که میانگین هوا در منطقه ای که برنج در ان کشت میشود به زیر 19 درجه نزول کند، این امرر موجب تاخیر در به عمل رسیدن دانه برنج میشود. از طرفی، اگر میانگین دما بیش از 37 درجه باشد، میزان کارامدی گیاه به علت پایین بودن سطح اکسیژن در اب کاهش پیدا میکند. رطوبت دیگر رکن مهم برای رشد و کارامدی گیاه برنج است. به طور کلی، میزان رطوبت مورد نیاز برنج برای رشد اصولی دانه 70 الی 80 درصد میباشد. رطوبت کمتر از 40 درصد یک مانع برای گلدهی گیاه است. به طور کلی برنج گیاه اب دوستی است. اما این بدان معنا نیست که برنج ابزی است! وزش طوفان و بارش تگرگ در دوره گلدهی گیاه برنج، نه تنها کمک کننده نیست که اسیب زننده به فرایند رشد ان است. همچنین در زمان برداشت، دانه های برنج به زمان نیاز دارند تا خشک شوند و در صورتی باران های پی در پی این فرصت زمانی را به برنج ندهند، این امر میتواند موجب تاخیر در فرایند خشک شدن ان شود. رکن دیگری که اهمیت بالای در به عمل امد برنج با کیفیت دارد، خاک است. جالب است بدانید، برنج میتواند در انواع خاک های مختلفی، از فقیر تا غنی گرفته به عمل اید، انچه مهم است این است که زمین بتواند اب مورد نیاز برنج را تامین کند. مقدار اب مصرفی برنج در خاک های سبک بیشتر از خاک های سنگین است. بر اساس تحقیقات انجام شده، مناسب ترین خاک برای رشد برنج خاک رسی با لایه غیر قابل نفوذ درعمق 10 الی 15 سانتیمتری و به همراه مقدار زیادی مواد عالی است. چنین خاکی با چنین ویژگی هایی برنج باکیفیت و مرغوبی را به کشاورز خواهد داد. برنج نسبت به شوری خاک و شوری اب مقاوم است و حتی در صورتی که اب کافی وجود داشته باشد، میتوان با کشت برنج از میزان شوری خاک کاست و از این طریق یک روش کارامد برای کاهش شوری خاک زمین خواهد بود.

 

شالیزار
شالیزار

 

تولید کنندگان برنج

بر اساس امار های اعلام شده در سال 2018 میلادی، میزان تولید برنج در جهان چیزی حدود 782 میلیون تن بوده است چین و هند دو کشوری هستند که 50 درصد این تولیدات را به خود اختصاص میدهند. اندونزی، بنگلادش و ویتنام دیگر کشور های بزرگ تولید کننده برنج در جهان هستند که درست پشت چین و هند قرار میگیرند. فیلیپین، برزیل، ایالات متحده امریکا، ژاپن، کره جنوبی و مصر نیز در لیست تولید کنندگان بزرگ برنج در جهان به چشم میخورند. برخورداری از یک سیستم منسجم نگهداری، فراوری، نقل و انتقال و پخش برنج از اهمیتی بسیار بالا برخوردار است. اگر کشوری در سیستم ترانزیت، انبار کردن و نگهداری برنج خود به صورت کارامد عمل نکند، ضرر بسیار بالایی از نظر تامین مواد غذایی مورد نیاز خود خواهد دید. این ضرر در کوتاه مدت و بلند مدت مشهود است، مخصوصا در کشور هایی که به برنج به عنوان یک منبع غذایی اصلی تکیه کرده اند. کشور های بسیار زیادی به علت ضعف جاده ها و سیستم حمل و نقل، ضعف در فناوری نگهداری و توزیع برنج دچار ضرر های بسیار بالایی شده اند. بر اساس امار تحقیقی که توسط بانک جهانی و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد صورت گرفته، 8 الی 21 درصد برنج تولیدی در کشور های درحال توسعه به دلیل نبود یک سیستم کارامد نگهداری و توزیع پس از برداشت از بین میرود. این امر سبب کاهش امنیت غذایی در اینده کشور میگردد و هزینه های اضافی و گزافی را بر روی دوش دولت خواهد گذاشت. ای درحالی است که وقتی 81 میلیارد دلار هزینه اضافی در کشور های چین و هند به علت هدر رفتن برنج بر جا میماند، دولت ها این توانایی را دارند تا با بهبود سیستم توزیع و نگهداری از این هزینه گزاف پیشگیری کنند.

 

برنج
برنج ایرانی

 

برنج در ایران

زمانی که از تولید برنج در ایران سخن میگوییم، برنج شمال اولین تصوری است که به ذهن ما می اید. از ارقام برنج در ایران میتوان به برنج هاشمی، طارم، دابو، کاظمی، چرام و… اشاره کرد. درشهرستان ها و نواحی جلگه ای مازندران مانند فریدون کنار، بابلسر، جویبار، محمود اباد و نور نواحی هستند که ارقام سنتی و مرغوب برنج مانند طارم در ان کشت میشود. دیگر ارقام برنج همچون خزر، ندا، شیرودی و فجر که جزو ارقام پرمحصول هستند در شالیزار های شهر های بابل، امل، ساری، نکا و بهشهر کشت میشوند. جالب است بدانید تولید برنج در ایران به شهر های استان مازندران محدود نمیشود. گیلان، اصفهان، ایلام و خوزستان دیگر استان های ایران به شمار میروند که در انها برنج کشت میشود. برنج های کشت شده در این استان ها از ارقام محلی بوده و انواع و ارقام بسیار زیادی دارد. بازرگانی اعیانی به خوبی توانسته در طول این سالها با برقراری ارتباط سازنده با برنج کاران و کشاورزان محلی مناطق مختلف، تجربه خود را در شناخت انواع برنج، نگهداری، توزیع و تشخیص برنج با کیفیت افزایش دهد. ما تامین کننده برنج با کیفیت و مرغوب مورد نیاز مشتریان خرد و کلان خود هستیم. تجربه ما در این زمینه، به همراه راهنمایی و نظر متخصصان ما به ما در تامین برنج کمک بسیاری کرده است. بازرگانی اعیانی یکی از پیشگامان نگهداری، فراوری و توزیع اصولی برنج است. برنج، برکت سفره های ما ایرانی هاست و ما در حفظ کیفیت دانه به دانه این نعمت با تمام وجود تلاش میکنیم و نمیگذاریم حتی دانه ای هدر رود.

 

اعیانی باشید

 

 

منابع

ویکی پدیا

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

برنج
۱۴ مهر ۱۴۰۲

برنج برنج، از زمین شالی تا سفره ما شاید بتوان گفت پرمصرف ترین ماده غذایی ما ...

عسل
۱۰ مهر ۱۴۰۲

عسل عسل مایع گران رو (غلیظی) است که به طور عمده توسط زنبود عسل و در ...

زعفران
۷ مهر ۱۴۰۲

زعفران   طلای سرخ، زعفران زعفران یکی از پر مصرف ترین و محبوب ترین ادویه ها ...

برچسب ها