عسل مایع گران رو (غلیظی) است که به طور عمده توسط زنبود عسل و در موارد کمی توسط دیگر حشرات تولید میشود. این کار از طریق تراوش کاری شهد گل و در ادامه، از طریق فرایند انزیمی و بخار اب فراوری انجام میشود. زنبور های عسل، پس از نوشیدن شهد گل ها و انجام فرایند انزیمی، به روش بالا اوردن، عسل تولید شده را در ساختار هایی به نام موم در کندو تخلیه میکنند. اینکار میتواند به صورت وحشی، یعنی در کندو های طبیعی زنبور عسل صورت گیرد و یا در کندو های زنبور های پرورشی صورت گیرد که به اینکار زنبور داری میگویند. به عنوان یک شرکت با تجربه در حوزه فراوری و تهیه و پخش عسل درجه یک، بازرگانی اعیانی سالهاست که تحقیقات گسترده ای در زمینه عسل دارد. ما با استفاده از یاری بهترین زنبور داران منطقه، این افتخار را داریم که به عنوان یکی از پیشگامان تهیه و پخش عسل درجه یک برای مشتریان خرد و کلانمان باشیم. در این مقاله، همراه بازرگانی اعیانی باشید تا راجع به عسل در ایران و جهان، خواص و موارد استفاده ان کاوش کنیم.
نقطه اغازین فرایند تولید این محصول، جمع اوری شهد گیاهان و گل هاست. این کار میتواند در کندو های طبیعی زنبور عسل در دل طبیعت یا در کندو های دست ساز انجام گیرد. زبور های عسل پس از نوشیدن شیره شیرین گیاهان و گل ها، طی یک فرایند انرا تبدیل به یک مایع غلیظ، شیرین و انرژی زا میکنند و در کندوی خود به ذخیره ان میپردازند. یک کندو سالانه چیزی حدود 29 کیلوگرم عسل تولید میکند. در زمان برداشت، زنبور داران معمولا از دود استفاده میکنند و پس از برداشت شانه های کندو، عسل را از موم و دیگر مواد اضافی جدا میکنند. در گذشته، به دلیل استفاده از روش های غیر اصولی، برداشت این محصول منجر به نابودی کندو و از بین رفتن تعداد زیادی نبور میشد. امروزه اما با استفاده از روش های نوین، برداشت عسل از کندو اسیب کمی به ان وارد میکند، زنبور داران مقداری عسل در کندو برای زنبوران باقی میگذارند تا زنبوران برای تغذیه و زنده ماندن به مشکل بر نخورند. در ادامه، پس از ابداع روش کندو های دست ساز، زنبوران دیگر قربانی فرایند جمع اوری این محصول نشدند، بدین صورت که با برداشت این محصول، زنبور کندوی خود را از دست نمیدهد. میزان تولید این محصول وابسته به گونه زنبور است. در میان موجودات زنده، بسیاری به عسل علاقه مندند.
تقسیم بندی عسل به شیوه ها و نوع های مختلفی صورت میگیرد. در اینجا به دو صورت که فراگیر هستند اشاره میکنیم:
تقسیم بندی این محصول بر اساس منبع اصلی گیاهی که این محصول از شهد ان ساخته شده است. انواع مختلف این تقسیم بندی شامل عسل گز، عسل اویشن، عسل گون، عسل بهار نارنج، عسل سدر و…، البته باید توجه داشت که به علت گوناگونی وفراوانی گل و گیاهان یک منطقه، زنبوران از منابع مختلفی تغذیه میکنند و زمانی که میگوییم عسل گز یا اویشن، منظور این است که منبع اصلی تغذیه زنبور بیشتر از درخت گز و اویشن بوده است.
تقسیم بندی دوم، بر اساس قرار گیری محل کندو هاست. این تقسیم بندی نیز بسیار گسترده بوده و از انواع ان میتوان به عسل سیستان، عسل زنجان، عسل گلپایگان، عسل اردبیل، عسل سبلان، عسل فیروزکوه، عسل خوانسار، عسل فارس و عسل خمین اشاره کرد.
خواص عسل برای بدن بی شمار است. غنی بودن این منبع از انواع ویتامین ها و امینه اسید ها موجب شده تا عسل درجه یک سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن باشد و تاثیر زیادی در تغذیه سالم شما داشته باشد. این محصول دارای انتی اکسیدان و مواد اسیدی ضد باکتری بوده و این ویژگی منحصر به فرد ان باعث شده تا در برابر فاسد شدن بسیار مقاوم و تقریبا شکست ناپذیر باشد. این محصول دارای خواص زیادی برای اقایان و خام هاست. استفاده عسل برای تمامی سنین به جز نوزادان مناسب است. به علت سریع هضم شدن و جذب بالا، در دوره نقاهت و ضعف شدید برای خانم ها مفید است. از طرفی، این محصول به عنوان یک ضد الرژی قوی عمل میکند چراکه مقداری گرده گل در خود عسل موجود است و در صورت استفاده در ابتدای فصل میتواند از الرژی جلوگیری کند. مصرف عسل درجه یک به همراه مقداری اب ولرم در ابتدای صبح در جذب کلسیم و تقویت حافظه شما بسیار کار ساز است. گلوکز، اب، انواع اسید های مفید و حضور ویتامین های غنی در عسل طبیعی باعث شده تا این ماده با ارزش به یکی از غنی ترین و مقوی ترین اقلام مورد استفاده در صبحانه، صنعت مواد غذایی، شیرینی پزی، نوشیدنی و حتی مواد دارویی شود. بازرگانی اعیانی با استفاده از یک تیم متخصص از افراد با تجربه، زنبور دارن کارکشته و فعالان حوزه تولید عسل طبیعی به خوبی توانسته در طول این سالها در پیدا کردن عسل درجه یک و رساندن ان به دست مشتری عمل کند. باید توجه داشت که تمام این خواص ذکر شده، همه و همه در عسل طبیعی یافت میشود و باید چشم ها را تیز کرد تا در شناخت عسل تقلبی به خوبی عمل کرد. میتوانید جهت استعلام کیفیت، کیفیت و خرید عسل درجه یک با بازرگانی اعیانی از طریق راه های ارتباطی در ارتباط باشید.
بر اساس امار سال 2019، تولیدات این محصول در سطح جهانی چیزی در حدود 606 میلیون دلار بوده است. انچه امار ها پیش بینی میکنند این است که این مقدار تا سال 2025 به رقم 923 میلیون دلار صعود کند. بر اساس انچه جدول فروش جهانی این محصول نشان میدهد، چین با 534 هزار تن تولیدات این محصول خود در مرتبه اول ایستاده است، این امار البته در سال 2017 بوده و ایران، با دارا بودن 69 هزار جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است. دو کشور ترکیه و ارژانتین نیز در همان سال، جزو کشور هایی بودند که رتبه دوم و سوم را در جلوی ایران به خود اختصاص دادند. ایالات متحده، اوکراین، روسیه و هند دیگر کشور های اصلی تولید کننده این محصول در جهان هستند.
بازرگانی اعیانی به صورت مستقیم عسل خود را از زنبورداران بزرگ منطقه تامین و طی فرایند فراوری، عسل درجه یک و مرغوبی را برای رساندن به دست مشتری های خرد و کلان اماده میکند. ما خود را موظف میدانیم تا در تحقیق و کاوش برای یافتن بهترین منابع عسل منطقه و استفاده از اصولی ترین روش ها برای فراوری این محصول درجه یک به بهترین شکل ممکن عمل کنیم. تشخیص عسل اصل و تقلبی از اهمیت بالایی برخوردار است. از همین روست که ما از تجربه و کمک متخصصان و زنبورداران کلان در منطقه، توجه خود را به صورت کامل بر روی شناخت عسل و خواص آن متمرکز کرده ایم.
اعیانی باشید!
منابع